[ T ] 053 483 22 32

01-april-2016

Alle voordelen van een dakkapel

pic2Alle voordelen van een dakkapel

Vele huiseigenaren dromen van een dakkapel op hun dak. Dit is niet zo’n vreemde wens, want een dakkapel biedt vele voordelen, en op de meeste huizen is de plaatsing van een dakkapel ook wel mogelijk, iets dat mede afhankelijk is van de bouwvergunning die u hiervoor nodig heeft. Hieronder doen wij enkele van de onmiskenbare voordelen van dakkapellen uit de doeken.

Dakkapel zorgt voor extra lichtinval

Een donkere zolder kan door een dakkapel worden getransformeerd tot een ruimte met een respectabele hoeveelheid licht. Dit leidt er tevens toe dat u veel meer bestemmingen aan uw zolder kunt geven, bijvoorbeeld als hobbyruimte of studeerkamer, terwijl het voorheen slechts een donker aanhangsel van uw huis was.

Dakkapel geeft meer ruimte en ruimtebesef

Schuine daken zijn ruimtevreters, en met een dakkapel is dit gedeeltelijk te verhelpen. Een schuin stuk van een dak is meestal inefficiënt, mede omdat het niet beloopbaar is of u er niet rechtop kan staan. Bij de plaatsing van een dakkapel verhelpt u dit probleem, en wordt een kleine zolderberging wellicht opeens een volledige slaap- of studeerkamer.

Dakkapel in de stijl van uw huis

Wie bijvoorbeeld een vooroorlogs huis heeft, kan deze extra verfraaien door een dakkapel te plaatsen in dezelfde authentieke bouwstijl als de rest van de woning. Ook Kozijnmeesters.nl biedt u deze optie, onze verkoopadviseurs kunnen er alles over vertellen. De plaatsing van een mooie dakkapel in stijl geeft uw woning extra statuur!

Dakkapel laat de waarde van uw woning stijgen

Een dakkapel doet het aantal vierkante en kubieke meters van uw woning toenemen, wat gunstig is voor de waarde van uw huis. Daarnaast wordt de waarde van uw woning onder meer bepaald door het aantal bruikbare (slaap)kamers. Indien u uw huis zou willen verkopen, is het gangbaar dat u de kosten van de aanleg van een dakkapel er bij de verkoop van de woning met gemak uithaalt.

Dakkapel geeft weinig onderhoud

De meeste dakkapellen zijn gemaakt van materialen als kunststof, hout, zink of polyester. Met name een houten dakkapel kunt u vrij makkelijk in eigen beheer onderhouden. In het geval van een zinken of kunststoffen dakkapel is doorgaans maar weinig onderhoud nodig.

Dakkapel offerte?

Wilt u weten wat een mooie dakkapel u gaat kosten? Neem vrijblijvend contact op met de verkoopadviseurs van Kozijnmeesters.nl en u wordt op prettige wijze geheel op de hoogte gesteld!