[ T ] 053 483 22 32

23-januari-2017

Bouwvergunning dakkapel aanvragen wordt eenvoudiger

kunststof dakkapel reinigen 920x202Bouwvergunning dakkapel aanvragen wordt eenvoudiger

Goed nieuws: het bouwvergunning dakkapel aanvragen wordt eenvoudiger. Het kan een geld- en tijdrovend karwei zijn om zo’n aanvraag bij uw gemeente te regelen, maar Den Haag heeft onlangs een beslissing genomen waardoor de regelbemoeienis voor de burger gelukkig minder wordt.
Zoals u wellicht weet moet voor een deel van de gevallen een bouwvergunning voor een dakkapel worden aangevraagd. Helaas wonen sommige mensen in dure gemeentes, want deze mogen zelf het tarief bepalen. De bedragen lopen uiteen van tweehonderd tot zeshonderd euro. Wie zo’n vergunning aanvraagt, weet binnen acht weken of de gemeente goedkeuring heeft verleend. Na deze termijn hebben uw buren vervolgens nog eens maximaal zes wekend de tijd om een eventueel bezwaar in te dienen. Pas dan kunt u beginnen met de aanleg van de dakkapel. Een dakkapel laten plaatsen? Vraag dekozijnmeesters.nl voor hulp!

Aanvraag bouwvergunning voortaan ook sneller

Onlangs ging het kabinet akkoord met het VVD-voorstel om de aanvraag van een bouwvergunning eenvoudiger te maken. Daarnaast moet het ook nog eens simpeler worden om af te wijken van een bestemmingsplan. Hierdoor wordt het bijvoorbeeld ook eenvoudiger om de vele leegstaande kantoorpanden om te bouwen tot woonruimte. Qua dakkapellen is de nieuwe regeling in het voordeel van zowel de burger als de gemeente. De vergunningaanvraag verloopt voortaan namelijk sneller en de gemeentes in ons land besparen een totale som van 650.000 euro aan administratiekosten.

In welke gevallen hoeft u geen bouwvergunning aan te vragen voor een dakkapel?

Zoals gezegd is het niet altijd noodzakelijk om een vergunning aan te vragen als u een dakkapel wilt plaatsen op uw huis. Er moet dan aan de onderstaande voorwaarden zijn voldaan:

Als u het voornemen had een dakkapel op uw huis te plaatsen bent u vast blij met dit nieuwe kabinetsbesluit, ook al is het in ons land qua vrijheid bij bouwvergunningen nog lang geen tweede België.