[ T ] 053 483 22 32

02-oktober-2015

Dakkapel renoveren

kunststof dakkapel reinigen 920x202Dakkapel renoveren

Stel u heeft een woning met dakkapel, alleen is deze in de loop der tijd wat versleten. Uw dakkapel oogt niet meer zo mooi of lekt zelfs. Het kan ook zijn dat de dakkapel niet goed geïsoleerd is. Dit zijn allemaal redenen om toch eens te gaan kijken of u uw dakkapel kan laten renoveren. Het is dan wel belangrijk om te kijken wat u precies wilt. U kunt veel keuzes maken voor het renoveren van een dakkapel. Zo kan u kiezen voor slechts een lik verf, maar dit kan alleen wanneer de dakkapel nog in goede staat is. Mocht er houtrot voorkomen dan kan het zijn dat het verven niet gaat lukken. Het is dan verstandiger om de dakkapel te vervangen. Alleen bij het vervangen van de dakkapel komen er weer andere zaken kijken, zoals de materiaalkeuze.

Een dakkapel laten vervangen

Wanneer uw dakkapel zo versleten is dat u hem zal moeten laten vervangen, of u wilt echt een stap vooruit maken in uw isolatie en om die reden uw dakkapel laten vervangen, dan zal u een keuze moeten maken voor een materiaal dat bij u past. U kan bijvoorbeeld kiezen voor een houten dakkapel, waarbij de dakkapel opgebouwd wordt uit hout. Het voordeel is dat hout relatief goedkoop is. Daarnaast oogt een houten dakkapel authentiek. De nadelen van hout zijn echter groot. Zo is hout heel gevoelig voor onderhoud, en wanneer een houten dakkapel niet goed onderhouden wordt, dan zal de verf snel gaan afbladeren en kan het hout gaan rotten. Met andere woorden: dan bent u zo weer terug bij af. U kan ook kiezen voor kunststof. Een kunststof dakkapel is wel duurder in aanschaf, maar u heeft vervolgens geen onderhoud meer. Het enige wat u zou moeten doen om de kunststof dakkapel te onderhouden is deze af en toe afnemen met een sopje en een zachte doek. Daarnaast staat kunststof bekend om zijn isolerende waarde, u krijgt dan dus een dakkapel die zeer goed geïsoleerd is. Een van de bekendste nadelen van kunststof is, dat het eruit ziet als kunststof. Tegenwoordig is dat niet meer waar. De kunststof is ook doorontwikkeld en tegenwoordig zijn kunststof kozijnen en dakkapellen niet meer van hout te onderscheiden qua uitstraling, bijvoorbeeld door een houtnerf erin aan te brengen. Dit nadeel gaat dus niet meer op.

De Kozijnmeesters zijn uw experts in dakkapellen

Wanneer u een dakkapel wilt laten renoveren, neem dan contact op met de Kozijnmeesters. Wij hebben al zestien jaar ervaring in het plaatsen en vervangen van dakkapellen voor kunststof dakkapellen. Kies er dus voor om uw dakkapel te laten renoveren door de Kozijnmeesters, u krijgt dan een prachtige dakkapel. Behalve dat hij er prachtig uitziet voldoet de dakkapel aan de hoogste isolerende standaarden.