[ T ] 053 483 22 32

15-april-2015

Dakkapel schoonmaken

Dakkapel schoonmaken

U hebt een dakkapel aan uw huis, maar die moet natuurlijk wel af en toe schoongemaakt worden. Alleen dat schoonmaken van uw dakkapel, hoe pakt u dat nou goed aan? Een kunststof dakkapel van goede kwaliteit, zoals geleverd door De Kozijnmeesters, trekt weinig stof aan. Aan de binnenkant volstaat het om de kunststof onderdelen schoon te maken met een doekje en een sopje, meer is niet nodig. Het glas kunt u op de normale wijze schoonmaken.
Voor de buitenkant is het belangrijk dat u uw veiligheid voorop heeft staan wanneer u uw dakkapel gaat schoonmaken. Zo is het onverstandig om direct op uw dak te gaan staan, of uit het raam te gaan hangen en zo de dakkapel schoon te gaan maken.

Veiligheid staat voorop ook bij het schoonmaken van een dakkapel

Omdat een dakkapel op het dak van uw huis staat is het veilig schoonmaken van de buitenkant iets dat veilig moet gebeuren. Het is niet verstandig om uit het raam te gaan hangen of zo maar op het dak te gaan staan van uw woning om uw dakkapel schoon te maken. U doet er verstandig aan om een steiger te (laten) plaatsen of met speciale ladders bij uw dakkapel te komen. Vaak wordt er ook gebruik gemaakt van speciale zekersystemen bij het schoonmaken van uw dakkapel, omdat een ongelukje nou eenmaal in een klein hoekje zit. En wanneer iemand van het dak valt dan bent u natuurlijk veel verder van huis.
Het schoonmaken van de buitenkant van uw dakkapel van kunststof hoeft niet zo vaak te gebeuren, omdat het materiaal weinig stof aantrekt. Mocht het toch tijd zijn om de buitenkant schoon te maken, neem dan bovenstaande tips in acht. U kunt het schoonmaken van uw dakkapel ook uitbesteden aan een schoonmaakbedrijf.
Ook wat onderhoud betreft heeft een kunststof dakkapel van goede kwaliteit een duidelijk voordeel boven een dakkapel van hout. Het schoonmaken van de binnenkant van uw dakkapel is kinderlijk eenvoudig. Heel af en toe, minder vaak dan u zou denken, moet de buitenkant schoongemaakt worden. Maar dit schoonmaken van uw dakkapel is dan ook alles; kunststof hoeft nooit geschilderd te worden, de verf bladdert niet af en het materiaal gaat niet rotten. Tenminste, al deze zaken gelden wanneer u kiest voor kwaliteit, zoals De Kozijnmeesters u kan leveren.

Een dakkapel schoonmaken, hoe pakt u dat nou eigenlijk aan?

Een dakkapel schoonmaken doet u niet met een hogedrukspuit. Een sopje en een doekje zijn voldoende om het stof eraf te halen. Zeker wanneer u gekozen hebt voor een kunststof dakkapel van De Kozijnmeesters zult u zien dat het schoonmaken van uw dakkapel kinderspel is, zo lang u op de veiligheid let.
Meer informatie over de kunststof dakkapellen van De Kozijnmeesters vindt u elders op onze website. Geniet van alle gemakken en bespaar onderhoudstijd en –kosten met een kunststof dakkapel van De Kozijnmeesters!