[ T ] 053 483 22 32

24-mei-2016

De grote voorjaarsschoonmaak!

schoonmaak 920x202De grote voorjaarsschoonmaak!

Een traditie die wel nooit zal verdwijnen is de voorjaarsschoonmaak! Het zonnetje heeft zich gelukkig alweer laten zien, maar dat leidt er ook toe dat je opeens overal het stof beter ziet liggen en dat de ramen opeens een reinigingsbeurt lijken nodig te hebben. Hieronder tref je tips om deze vaak omvangrijke klus te kunnen klaren. Als je de schoonmaak bijvoorbeeld opdeelt kun je met meer aandacht te werk gaan.

Een goed begin is het halve werk, dus zorg dat jee de goede spullen in huis hebt. Maak vervolgens een plan hoe je te werk gaat in het huis.

Tips voor keuken, badkamer en slaapkamer

Keuken: los een vaatwastablet op in warm water en wrijf het fornuis hiermee in, vervolgens een tijdje laten weken en het ziet er weer uit als nieuw. Een kleverige laag stof op je koffiezetapparaat of broodrooster veeg je gemakkelijk en krasvrij weg met een spons en warm water met zuiveringszout. Bacterieёn in de magnetron los je op door een schaaltje citroensap of een echte citroen te stoppen met de magnetron vijf minuten in de hoogste stand. Nadien hoef je alleen nog maar even het vuil weg te vegen.

Badkamer: een vies douchegordijn kun je gerust wassen zonder wasmiddel op dertig graden. Schimmel op je badkamer is te verhelpen met tea-tree oil.; breng dit met een wattenstaafje aan op een schimmelplek en hij zal verdwijnen.

Slaapkamer: het meest hygiёnisch is om een matras elke twee weken om te keren. Maar ook goed is om het even flink uit te kloppen en daarna goed te stofzuigen.

Tips voor de vloer en de woonkamer

Vloer: iedereen met een parketvloer krijgt er wel een keer krassen op. Raar maar waar: wrijf met een walnoot over een kras en hij zal verdwijnen! Als je veel last hebt van dierenharen op je vloer, koop dan een rubberen handschoen. Hierdoor plakt het aan het rubber als ware het een magneet.

Woonkamer: verkleurd porselein wordt weer helemaal goed door een kurk onder te dompelen in een mengsel van olie en zout, vervolgens rondjes draaien over de verkleuringen van het porselein. Als je aanslag aan de binnenzijde vaan je bloemenvaas hebt , moet je wat water met afwasmiddel en aardappelschillen in de vaas doen en dan langzaam de vaas ronddraaien. Gordijnen kun je wassen, maar lamellen niet. Een goed middel om deze stofvangers schoon te houden is om ze te reinigen met een sok om je hand.

Laat het voorjaar nu maar komen!