[ T ] 053 483 22 32

16-oktober-2015

Een dakkapel, wat kost dat per gemeente?

IMG 8213 920x202Een dakkapel, wat kost dat per gemeente?

Dat een dakkapel voor veel huishoudens een uitkomst is in het verkrijgen van extra ruimte en dat u hiermee dus optimaal gebruik kunt maken van de mogelijkheden die uw huis biedt zal u niet verbazen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er voldoende aannemers zijn die u dan ook graag hun diensten aanbieden in deze. U heeft dan ook alle ruimte om te gaan shoppen om onder andere de beste prijs te ontdekken, echter worden de kosten voor een vergunning voor een dakkapel bepaald door uw gemeente. Nu blijkt dat er per gemeente een wel heel groot verschil kan zitten.

De verschillende kosten

Het Gelderse Buren spant momenteel de kroon, daar betaalt u 900 euro voor een bouwvergunning. In sterk contrast staat Leiden, waar dezelfde vergunning 38 euro kost. De gemeentes mogen zelf de leges bepalen, wat uiteraard leidt tot verschillende kosten. Nu is het echter zo dat een verschil van 862 euro moeilijk uit te leggen valt.

Ook de gemeentes Son en Breugel (858 euro), Zaltbommel (730 euro) en Woerden (729 euro) steken ver boven het gemiddelde van 360 euro voor een kleine bouwvergunning.

De Vereniging Eigen Huis ervaart dit als een wel zeer slechte zaak. De directeur van deze vereniging, André de la Porte, geeft als één van de grootste kritiekpunten aan dat de gemeentes zelf niet duidelijk hebben of willen hebben hoe deze kosten worden bepaald.

Duidelijke afspraken

De VEH wil duidelijkheid over hoe de kosten worden bepaald. Dat willen zij bereiken door middel van een landelijk systeem om de tarieven vast te stellen. Ook wil de VEH dat de overheid bepaalt hoe hard de leges stijgen, in plaats van dat dit per gemeente gebeurt. Daarnaast wordt er gepleit dat deze leges moeten worden gemaximaliseerd.

Een dakkapel kan u het voordeel geven in zeer veel opzichten. Hoe de kosten van een bouwvergunning in uw gemeente zijn en gaan worden is verre van duidelijk. Wat wel duidelijk is dat u, als u kiest voor een dakkapel, er goed aan doet om verschillende offertes aan te vragen, zodat u daar in ieder geval de prijs in weet te vinden.

 

Bron; rtlnieuws.nl