[ T ] 053 483 22 32

13-mei-2015

Hardhouten kozijnen

Hardhouten kozijnen

Tot de jaren vijftig werden bijna alle kozijnen gemaakt van hout, want kunststof kozijnen bestonden nog niet en aluminium kozijnen behaalden niet het hedendaagse kwaliteitsniveau. Ondanks de stijgende concurrentie zijn houten kozijnen nog altijd erg populair. Veel mensen kiezen voor hardhouten kozijnen, door het authentieke uiterlijk.

Hardhouten kozijnen of kunststof kozijnen

Als u nieuwe kozijnen nodig hebt, kunt u onder andere kiezen voor kunststof, aluminium of hout, waaronder hardhouten kozijnen. Hardhouten kozijnen beschikken over goede isolerende eigenschappen en kunnen uw woning verfraaien. Weest u zich echter wel bewust van de nadelen van hardhouten kozijnen. Zo dienen zij regelmatig geschuurd en geschilderd te worden, anders is het gauw gebeurd met het mooie uiterlijk. Hardhouten kozijnen kunnen op den duur, bij slecht onderhoud of in de loop der jaren überhaupt, wel degelijk gaan rotten of kromtrekken. Daarnaast zijn ze erg duur in de aanschaf.

Voordat u overgaat tot de aanschaf van hardhouten kozijnen, is het verstandig om ook kunststof kozijnen in overweging te nemen. Dit is om enkele redenen het geval. Zo zijn de voornoemde goede isolerende eigenschappen van hardhouten kozijnen ook bij kunststof kozijnen ruimschoots aanwezig, zeker wanneer ze gecombineerd worden met hoogwaardig HR++ glas. Daarnaast zijn kunststof kozijnen aanzienlijk goedkoper in de aanschaf, zeker wanneer u ze vergelijkt met duurzaam gekapte hardhouten kozijnen, waar een stevig prijskaartje aan hangt.

We noemen daarnaast nog het onderhoudsvriendelijke karakter van kunststof kozijnen ten opzichte van hardhouten kozijnen. Kunststof hoeft u in het geheel niet te schuren en schilderen, en ondanks dat behoudt het toch zeer lang zijn mooie kleur. Wat onderhoud betreft is af en toe schoonmaken met een sopje en een zachte doek alles wat u hoeft te doen, wat nogal een groot contrast vormt met de onderhoudsintensieve hardhouten kozijnen.

En het uiterlijk dan, zult u wellicht zeggen? Het is waar dat hardhouten kozijnen een authentiek uiterlijk bezitten, maar wist u dat kunststof kozijnen tegenwoordig het uiterlijk van hout tot in hoge mate kunnen benaderen? De kunststof kozijnen van De Kozijnmeesters beschikken over een heuse houtstructuur met kenmerkende houtnerf, zoals u dat ook vindt bij hardhouten kozijnen. Tevens kan De Kozijnmeesters kozijnen bij u plaatsen met HVL (HoutVerbindingLook), waardoor zelfs de hoekverbinding precies zo vormgegeven is als bij hardhouten kozijnen.

Kies in plaats van hardhouten kozijnen voor de eersteklas kunststof kozijnen van De Kozijnmeesters

De vele voordelen van kunststof kozijnen zorgen ervoor dat dit in de meeste opzichten een betere keuze is dan de dure en onderhoudsintensieve hardhouten kozijnen. U profiteert echter het meeste van deze voordelen wanneer u kiest voor een aanbieder van kunststof kozijnen die gebruikmaakt van eersteklas kunststof, het beste HR++ glas en waarbij de plaatsing met maximale vakkundigheid gebeurt. Deze aanbieder hebt u gevonden in De Kozijnmeesters.

De Kozijnmeesters gebruikt alleen kunststof van het topmerk Schüco, en combineert dit met hoogwaardig, goed isolerend HR++ glas en uitermate degelijk hang- en sluitwerk. Ons deskundige personeel plaatst de kozijnen met de uiterste vakkundigheid op uw woning. Dit levert u fraaie kunststof kozijnen op die nauwelijks onderhoud vergen, waarmee u jaren vooruit kunt, die de waarde van uw woning verhogen en waarmee u maandelijks bespaart op energiekosten. Er is dus nauwelijks nog reden om toch te kiezen voor hardhouten kozijnen.

Wilt u meer weten of samen de mogelijkheden bespreken? Neem dan vrijblijvend contact op met De Kozijnmeesters.