[ T ] 053 483 22 32

23-oktober-2015

Het BTW tarief op kozijnen.

Snel kunststof kozijnen laten plaatsen 360x202Het BTW tarief op kozijnen.

Op het plaatsen van kozijnen is lange tijd een verlaagd BTW tarief van toepassing geweest. Dit om de bouwsector van een stimulans te voorzien. Bij het begin van de crisis was duidelijk, dat de bouwsector een stevige impuls nodig had. De politiek besloot toen tijdelijk het BTW tarief te verlagen. Later gebeurde dat opnieuw, en werd die verlaging verlengd. Tot 1 juli 2015 gold dat verlaagde tarief.

Nu is besloten die BTW verlaging niet opnieuw te verlengen. Het tarief voor het plaatsen van kozijnen is nu in alle gevallen 21%.

Dat heeft als voordeel dat het altijd duidelijk is welk tarief er geldt. Er zijn geen ingewikkelde uitzonderingen meer, die dan net voor uw speciale geval niet meer gelden: het BTW tarief op het plaatsen van kozijnen is nu voor ieder geval 21%.

Aftrekbaarheid van het BTW tarief.

Soms geldt er toch nog BTW voordeel: in bepaalde gevallen is de BTW aftrekbaar. Als u kosten maakt voor uw bedrijf, kunt u de BTW als voorbelasting aftrekken van de BTW die u af moet dragen over uw omzet. Ook zijn deze uitgaven vaak aftrekbaar als zakelijke kosten voor inkomens- of vennootschapsbelasting. Daarnaast kan in sommige gevallen de BTW verlegd worden, waarbij ze ook weer aftrekbaar is als voorbelasting. Op die manier hoeft u dat hogere BTW tarief op kozijnen niet altijd te betalen.

Hoge BTW, maar toch een besparing.

Omdat het plaatsen van nieuwe kozijnen meestal ook betekent dat uw huis er energiezuiniger van wordt, hoeft u zich evengoed geen zorgen te maken. De aanschaf van de kozijnen is, ook met BTW, een goede investering. Een investering die een besparing oplevert voor het milieu maar ook voor uw portemonnee. Energie die niet gebruikt wordt hoeft u immers niet te betalen. En dat kan behoorlijk veel schelen!

Zodoende zorgen kunststof kozijnen voor een goede isolatie van uw huis. En daarbij zijn ze onderhoudsvriendelijk. U bespaart niet alleen op gas of elektra, maar ook op verf, terpentine en arbeidskosten voor het schilderen.

Dus laat u zich vooral niet tegenhouden in de aanschaf van kunststof kozijnen door de hoeveelheid BTW die u erover moet betalen. Het BTW tarief op kozijnen mag omhoog zijn gegaan, kunststof kozijnen leveren u een grote besparing op!