[ T ] 053 483 22 32

28-december-2015

Hoe kiest u de juiste dakkapel?

dakkapel vergunning 800x202Hoe kiest u de juiste dakkapel?

Een dakkapel heeft, zoals u waarschijnlijk weet, meerdere voordelen. Door het ruim invallende daglicht kunt u een enigszins bedompt, donker zoldervertrek omtoveren tot een geheel volwaardige ruimte binnen uw huis. Met een dakkapel kunt er bijvoorbeeld een slaapkamer, hobbyruimte of kantoorruimte van maken. Daarnaast levert een dakkapel u extra ruimte op, waar u rechtopstaand kunt lopen of van alles neer kunt zetten.

Een dakkapel op uw huis vergroot daarnaast de waarde van uw woning, omdat de koper weet dat ook het zoldervertrek volwaardig te gebruiken is, als meer dan alleen een opslagruimte.

Natuurlijk zijn dakkapellen er in meerdere soorten en maten. Hoe kiest u nu de juiste dakkapel die maximale meerwaarde biedt voor uw woning?

Enkele aandachtspunten voor het kiezen van de juiste dakkapel

Als u een dakkapel wilt laten plaatsen, denk dan eerst na over de grootte die de dakkapel moet hebben. Een grotere dakkapel is natuurlijk duurder, maar levert wel meer extra ruimte en meer daglicht op. Wie uit budgetoverwegingen kiest voor een kleinere dakkapel dan eigenlijk gewenst is, kan hier later spijt van krijgen. Het is wel zo dat ook een kleinere dakkapel al een groot verschil maakt voor de lichtinval en de benutbare ruimte van het vertrek.

Voor een dakkapel moet u ook een keuze maken uit hout of kunststof. Vaak wordt voor hout gekozen vanwege het uiterlijk. Er zijn echter ook kunststof dakkapellen die gemaakt zijn van kunststof ‘planken’ met een houtnerf. In dat geval wordt het uiterlijk van hout zeer dicht benaderd en hoeft het uiterlijk van een kunststof dakkapel geen belemmering meer te zijn.

Met een kunststof dakkapel profiteert u, mits de dakkapel goed geplaatst wordt, daarnaast nog van meerdere voordelen. Kunststof isoleert ten eerste beter, dit gaat u zeker merken in uw energierekening. Kies dan wel voor een bedrijf dat in de ramen ook HR++ glas zet, zoals De Kozijnmeesters doet. Dit glas draagt nog verder bij aan een goede isolatie.

Daarnaast vereist een kunststof dakkapel minder onderhoud dan hout. Kunststof kan niet rotten en is gemakkelijker schoon te maken dan hout. Het schoonmaken kunt u doen met een warm sopje en een doekje, meer is niet nodig.

Kunststof hoeft daarnaast nooit geschilderd te worden, wat bij hout wel nodig is. Schildert u het hout van een houten dakkapel niet op tijd, dan gaat de verf afbladderen. Dit staat niet alleen lelijk, u kunt ook last krijgen van houtrot. Bij een kunststof dakkapel van goede kwaliteit, zoals geleverd wordt door De Kozijnmeesters, profiteert u van lang kleurbehoud, dus bijschilderen is niet nodig. U krijgt bij ons ook langdurige garantie op kleurbehoud.

Laat uw kunststof dakkapel in één dag plaatsen

Kiest u voor de dienstverlening van De Kozijnmeesters voor het plaatsen van een kunststof dakkapel, dan kan de plaatsing binnen één dag plaatsvinden. Dit is mogelijk omdat wij de dakkapel volledig fabriceren en op maat maken in onze kozijnenfabriek in Enschede. De plaatsing en afwerking gebeuren uitermate vakkundig door ons ervaren personeel. De uitstekende materialen en ons vakmanschap garanderen dat u maximaal profiteert van de voordelen van een kunststof dakkapel.

Wilt u meer informatie ontvangen, of wilt u een vrijblijvend adviesgesprek aanvragen? Neem dan contact met ons op, wij horen graag van u! De Kozijnmeesters is uw partner voor de goede en betaalbare dakkapel die u zoekt!