[ T ] 053 483 22 32

23-juli-2015

Hoe vervang je kozijnen?

Schüco kozijnen en deuren 500x202Hoe vervang je kozijnen?

Dat je woning onderhevig is aan onderhoud zal je niet verbazen. Dat dit in het bijzonder geldt voor elementen van je huis die continu blootgesteld worden aan het weer betekent ook dat je hier extra aandacht aan zult moeten besteden. Het gaat dan om je deuren en natuurlijk je kozijnen.

Als een deur te beschadigd of versleten is, dan is deze op zich redelijk eenvoudig te vervangen. Simpelweg de oude eruit wippen en de nieuwe erin. Toegegeven, dit is een klus die je het beste met zijn tweeën kunt doen, maar wie heeft er geen vriendelijke buurman die in ruil voor een kopje koffie wel even mee wil helpen?

Het wordt een heel ander verhaal als het gaat om kozijnen. Deze zijn niet bevestigd middels hengsels, maar zijn vastgebouwd in de woning zelf. Het vervangen van kozijnen is een hele klus die de nodige kennis en vaardigheid vereist.

Waar let je op bij het renoveren van je kozijnen?

Is het verstandig om zelf aan de slag te gaan met het inbouwen van nieuwe kozijnen? Deze hebben een veel groter nut dan alleen een bijdrage aan het uiterlijk van je woning. Ook al mag de esthetische waarde niet genegeerd worden, je moet ook kijken naar de praktische kant. Het gaat om isolatie, veiligheid en gebruikersgemak.

Goede kozijnen die op de juiste manier geïnstalleerd zijn dragen sterk bij aan de isolatie van je woning. Ze houden de warmte binnen in de winter en buiten in de zomer. Voorwaarde is dan wel dat er in de montage goed gelet wordt op dat ze naadloos aansluiten in de woning, op zo’n manier dat de spanning op de kozijnen precies goed is. Een verkeerde installatie kan niet alleen leiden tot slechte isolatie, maar kan er tevens voor zorgen dat er schade ontstaat aan de kozijnen, raam en zelfs de muur.

Laat het doen

De meeste kozijnen die vervangen dienen te worden zijn gemaakt van hout. Op zich een mooi materiaal, dat zich echter toch laat kenmerken door enkele nadelen. Hout zet uit bij warmte en krimpt bij kou. De gevolgen hiervan door de jaren heen laten zich raden. Helaas is dit materiaal ook gevoelig voor rot. Regelmatig onderhoud is geen suggestie, maar een vereiste.

Er is echter een manier om je kozijnen te laten vervangen op een wijze die garandeert dat je dit maar één keer hoeft te laten doen. Maak de keuze voor kunststof kozijnen en laat deze installeren door vakkundige handen.

Maak de keuze voor De Kozijnmeesters

Een inmiddels gevestigde naam in de wereld van kunststof kozijnen is De Kozijnmeesters. Met de grootste kunststof kozijnenfabriek van Oost-Nederland heb je bij hun de beschikking over een product dat van A tot Z gezien mag worden als maatwerk.

Niet alleen voor het produceren, maar ook de installatie behoort tot de dienstverlening. De voordelen zijn vanzelfsprekend. Alle keuze in verschillende kleuren, kunststof van topkwaliteit waarbij er zo goed als geen sprake meer is van onderhoud en een garantie in sterke isolatie, veiligheid en gebruikersgemak.

De Kozijnmeesters geeft je de kans om het laten vervangen van de kozijnen aan hen uit te besteden, zodat je een weloverwogen investering in je woning kan doen. Voordelen die zich over vele jaren laten gelden.

Vandaag nog kun je een vrijblijvende offerte aanvragen.