[ T ] 053 483 22 32

09-oktober-2015

Hordeuren en schuifpuien

Schuifpui 3 delig 1 920x202Hordeuren en schuifpuien

De beste manier om uw woonkamer te verbinden met uw tuin, en zo optimaal te genieten van het buitenleven en uw leefruimte te vergroten, is door middel van een schuifpui. Dankzij grote ramen van boven tot onder komt er veel natuurlijk licht binnen. In combinatie met kunststof kozijnen, die licht van gewicht zijn en dus eenvoudig open te schuiven zijn, geniet u extra lang van mooi weer. Zelfs als u op de bank zit, voelt het een beetje alsof u buiten zit. Naast een mooie schuifpui is een hordeur in sommige gevallen geen overbodige luxe. Staat de schuifpui open, dan komen niet alleen wind en warmte makkelijk binnen, ook ongenode gasten als muggen en wespen nemen ongewild hun toegang. Tegenwoordig kunt u ook bestellen voor grote of afwijkende maten schuifpuien of hordeuren.

Hoogwaardige schuifpui met veel mogelijkheden

Er zijn verschillende soorten schuifpuien. Bij De Kozijnmeesters werken wij met schuifpuien van Schüco. Deze onderneming staat garant voor hoogwaardige schuifpuien, die dankzij hun EasySlide technologie eenvoudig te bedienen zijn. Afhankelijk van de breedte van uw gevel kunt u kiezen uit twee-, drie- of viervleugelige puien. Daarnaast kunt u aangeven welke delen u beweeglijk wilt laten zijn en welke statisch. Naast crème en wit kunt u kiezen uit nog twintig andere standaardkleuren. Zo zit er altijd wel een kleur tussen die zowel bij uw interieur als uw tuin past. U kunt er uiteraard ook voor kiezen de kleur slechts aan één zijde toe te passen. Voor een fraaie afwerking kunnen meerdere typen glaslatten toegepast worden. Met hun afgeschuinde of halfronde vorm benadrukken zij uw persoonlijke smaak. Uiteraard zijn de inbraakwering en de wind- en waterdichtheid van het hoogste niveau. Vanzelfsprekend zijn de ramen van HR++ glas, dat voor een goede isolatie zorgt.

Hordeuren in elke afmeting

Het meest geschikt voor een schuifpui is een plisséhordeur. Deze hordeur is gemaakt van heel fijnmazig gaas en opvouwbaar in plaats van oprolbaar of open te klappen. Een gewone rolhordeur past bij een schuifpui meestal niet en is niet in elke gewenste afmeting verkrijgbaar. Een plisséhordeur daarentegen is beschikbaar in alle maten, ze worden op maat geleverd, en u kunt bovendien meerdere hordeuren koppelen door middel van een koppelprofiel, om zo grote breedtes te overbruggen. U kunt zo’n hordeur zowel binnen als buiten gebruiken, het is weerbestendig. Met dank aan handige montageclips kunt u er voor kiezen uw hordeur in de winter op te bergen. Zodra het voorjaar aanbreekt, kunt u de hordeur eenvoudig weer bevestigen aan uw kozijn.