[ T ] 053 483 22 32

23-maart-2016

Ik wil mijn kozijnen vervangen, en nu?

hvl2 438x202Ik wil mijn kozijnen vervangen, en nu?

Er kunnen tal van redenen zijn om een kozijn te willen of moeten vervangen. Op den duur kan er sprake zijn van slijtage, ze zijn gewoon verouderd of u wilt uw huis een keer een nieuwe ‘look’ geven. Bij Kozijnmeesters is keuze te over als u iets nieuws zoekt op kozijngebied. Als u informatie wil of al gelijk een offerte wil laten maken, aarzel dan niet en neem gerust vrijblijvend contact met ons op.

Om uiteenlopende redenen kan het nodig zijn uw kozijnen te vervangen, maar wanneer is het nou precies nodig?

U wilt meer veiligheid?

Er bestaan tegenwoordig allerlei keurmerken, zoals het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW). Indien u uw huis inbraakveiliger wil maken, is het aan te raden om uw oude kozijnen eens onder de loep te nemen. Wellicht kan de veiligheid aanzienlijk worden vergroot als u kiest voor moderne kozijnen met bijvoorbeeld het al eerder genoemde politiekeurmerk. Op deze manier hebt u sowieso het hang- en sluitwerk dan goed in orde, zodat een inbreker zich nog wel even drie keer zal bedenken.

U wil een betere isolatie?

Met nieuwe kozijnen is het mogelijk om te besparen op uw stookkosten. Veel woningen in ons land hebben nog altijd oude en slecht isolerend kozijnwerk. Met een keuze voor moderne kozijnen kunt u tientallen procenten besparen op uw verbruikskosten, waarmee u gelijk uw kozijneninvestering er weer uit haalt!

Nieuwe kozijnen wegens ouderdom

Kozijnen hebben niet het eeuwige leven, dus er komt een keer een moment dat u ze moet vervangen. Kozijnen krijgen immers veel voor de kiezen met de diverse weersomstandigheden in ons land. Hierdoor verkleuren ze of kunnen gaan rotten. Controleer dan ook altijd tijdens het schoonmaken van uw kozijnen hoe de staat is waarin ze verkeren. Als u niet tijdig ingrijpt, kunt u nare situaties verwachten met uw kozijnen, die in verhouding altijd duurder zullen uitpakken dan wanneer u er op tijd bij was geweest. Bij kleine beschadigingen kunt u natuurlijk kiezen voor kozijnreparatie, om de kosten aan de lagere kant te houden.

Een nieuw jasje

Als u een nieuw huis hebt gekocht bent u wellicht ontevreden over de kozijnen. Ook kan het zijn dat u bij een verbouwing of een verandering van de uitstraling van uw woning wil kiezen voor nieuw kozijnwerk. U moet niet onderschatten wat nieuwe kozijnen kunnen doen met het uiterlijk van uw woning, ze kunnen zeer bepalend zijn. Met elk type kozijn kunt u een andere, eventueel authentiekere uitstraling aan uw woning geven, afhankelijk van het profiel of de kleur.

Het kostenplaatje

De kosten van het plaatsen van nieuwe kozijnen zijn niet eenduidig te beantwoorden; het hangt van diverse factoren af. In een gemiddelde Nederlandse woning bedragen de kosten 5.000 euro (alles inbegrepen, dus ook isolatieglas, BTW en arbeidskosten) en dan gaan we uit van kunststof kozijnen, aangezien die diverse positieve eigenschappen hebben ten opzichte van duurdere alternatieven zoals staal en aluminium. Zoals gezegd: wij van Kozijnmeesters helpen u graag als u overweegt om nieuwe kozijnen in uw woning te plaatsen!