[ T ] 053 483 22 32

20-maart-2017

Keuzestress: welke raamdecoratie past het best bij jou?

imagesKeuzestress: welke raamdecoratie past het best bij jou?

Keuzestress: welke raamdecoratie past het best bij jou? Ooit was het heel simpel, omdat er alleen maar de bekende traditionele gordijnen bestonden voor het bedekken van je ramen. Tegenwoordig is de keuze enorm. Denk hierbij aan vouwgordijnen, plisségordijnen, lamellen of vitrage.

Er kunnen diverse redenen zijn voor de keuze van nieuwe raamdecoratie. Denk in dit geval aan de onderhoudsvriendelijkheid of de prijs. Hieronder zetten we even de plus- en minpunten van de diverse types voor je op een rijtje.

De voor- en nadelen van de verschillende types raamdecoratie

  1. Rolgordijnen zijn van alle soorten raambekleding het goedkoopst in aanschaf. Het grote voordeel is dat ze een ruimte beter verduisteren dan andere raamdecoratie. Doordat het rolgordijn een wat goedkope uitstraling heeft worden ze vaak gebruikt voor slaapkamers of studentenkamers. Een voordeel is dat er een gigantische keuze is aan kleuren en dessins.
  2. Shutters zijn een elegante en deftige keuze en worden ook wel verticale lamellen genoemd. De laatste jaren worden ze steeds minder vaak van hout gemaakt, wat ertoe leidt dat ze steeds goedkoper zijn geworden. Een nadeeltje is dat shutters van kunststof iets meer stof kunnen aantrekken. U hebt dus vaker schoonmaakwerk aan dit type raambekleding.
  3. Vouwgordijnen zijn zeer geschikt om een ruimte meer gezelligheid en knusheid mee te geven. In moderne interieurs treft u ze niet zo vaak, het meest op hun plek zijn ze bij een klassieke of landelijke inrichting. Sommige mensen kiezen voor vouwgordijnen als extraatje, als sfeerbrenger. Veelal hebben die ruimtes dan ook nog overgordijnen.
  4. Gordijnen en vitrage staan bekend als ietwat traditioneel maar niet oubollig. Het voordeel is dat gordijnen en vitrage in vrijwel elk interieur het goed kunnen doen. Wat uw smaak ook is, er valt altijd wel bijpassende vitrage of gordijnen te vinden. Andere pluspunten zijn dat ze makkelijk uitwasbaar zijn en zorgen voor een betere akoestiek in een ruimte. Ook houdt het in de koude maanden de kou tegen als u de gordijnen sluit. Vitragegordijnen zijn ietsje lichtdoorlatend en tegenwoordig weer zeer populair door hun wat minder traditionele karakter. Wel bieden ze u minder privacy dan reguliere gordijnen.
  5. De keuze voor plisségordijnen is een goede voor een ruimte waar de zonnestralen zich op bepaalde momenten van de dag op een vervelende manier laten zien. Deze kunnen heel gemakkelijk naar onder en boven worden gemanoeuvreerd, dus op elk moment van de dag kun je ze op de hoogte zetten waarop de zon naar binnen schijnt. Dit type gordijnen doet het goed in zowel het moderne interieur als het meer traditionele interieur.

 

raamdecoratie 220x300Keuzestress: welke raamdecoratie past het best bij jou?