[ T ] 053 483 22 32

31-oktober-2016

Kunststof dakkapel makkelijker te onderhouden?

kunststof dakkapel reinigen 920x202Kunststof dakkapel makkelijker te onderhouden?

Met name eigenaren van een wat oudere woning hebben nog altijd de overtuiging dat al hun deuren, kozijnen en ook dakkapellen van hout moeten zijn; het zou beter aansluiten op de authentieke aard van het huis. Niets is minder waar, want de tegenwoordige generatie is door de houtnerfstructuur niet meer van echt te onderscheiden. Bij de diverse voordelen valt vooral op dat een dakkapel van kunststof nagenoeg onderhoudsarm is.
Overweegt u een dakkapel te plaatsen, of is uw oude dakkapel aan onderhoud toe? Denk dan eens na over de voordelen van een kunststof dakkapel. Zoals gezegd is een dakkapel van kunststof nagenoeg onderhoudsarm. U zit niet meer vast aan het om de vijf jaar moeten beitsen of schilderen van het houtwerk, wat u veel tijd en geld bespaart. Uw kunststof dakkapel laten reinigen? Bekijk dan dekozijnmeesters.nl.

Een lauw sopje met autoshampoo is voldoende qua onderhoud

Het onderhoud van een dakkapel van kunststof houdt hoogstens in dat u om de zoveel jaar met een lauw sopje alles even afneemt met een doekje. Hiervoor adviseren we om autoshampoo met water te mengen, voor een goed resultaat. Ook ligt het eraan waar u woont; in een bomen- of bosrijke omgeving hebt u bijvoorbeeld eerder aanslag op het kunststof, wat er vervolgens wel weer makkelijk af te halen is. De raamrubbers moet u periodiek even invetten voor een langere levensduur.

Bedenk ook dat een kunststof dakkapel zeer betaalbaar is. Zeker als u ervan uitgaat dat kunststof een mensenleven lang kan meegaan, is het een alleszins verantwoorde investering. Ook bespaart u op een andere manier, want uw stookkosten zullen dalen met de plaatsing van een kunststof dakkapel. Dit materiaal heeft namelijk een hoge isolatiewaarde, waardoor u minder hoeft te stoken. Het is een alleszins milieubewuste en duurzame keuze, door de lange levensduur en het gegeven dat het kunststof honderd procent recyclebaar is.

Kunststof dakkapel is onverwoestbaar

Daarnaast is een kunststof dakkapel onverwoestbaar. Dit materiaal kan niet krimpen, rotten of zwellen. In een vochtig land als Nederland is dat ideaal, en helemaal als u ook nog eens in een kustgebied zou wonen. Hout en zelfs aluminium kan wel onderhevig zijn aan achteruitgang door weersomstandigheden.

Wat minder bekend is maar niet onvermeld mag blijven is dat kunststof inbraakwerend en brandvertragend is. Het inbrekersgilde heeft het bovendien moeilijk door het kwalitatief hoogstaande hang- en sluitwerk dat bij de huidige generatie kunststof dakkapellen is meegeleverd.

Wilt u meer weten over kunststof dakkapellen, of een vrijblijvende offerte ontvangen, neem dan contact op met De Kozijnmeesters. In heel Nederland leveren wij onze in eigen huis gemaakte deuren, kozijnen en dakkapellen met een goede prijs-kwaliteitverhouding.