[ T ] 053 483 22 32

30-juli-2014

Kunststof kozijnen in de zomer

Vaak denkt men bij de functionaliteit van kunststof kozijnen aan bescherming van de elementen. Onterecht vermoedt men dan dat het voornamelijk de winter is waarin de isolatie en ventilatie van kozijnen werkelijk tot hun recht komen, ook dat de degelijkheid van de kozijnen in de winter pas echt getest zou worden. In de zomer wordt de kwaliteit van kozijnen net zo goed getest. De brandende zon en broeiende warmte testen de kwaliteit van uw kozijnen in duurzaamheid en isolatie. Dat u de zomerdag graag koel wilt hebben in huis is begrijpelijk. Zo ook dat u wilt genieten van het mooie weer zonder zich zorgen te hoeven maken over de negatieve effecten die de intense uv-straling heeft op de kleur en houdbaarheid van uw kozijnen.

Zijn kunststof kozijnen in de zomer de oplossing?

De voordelen van kunststof kozijnen in de zomer

Kunststof kozijnen in de zomer, net zo goed als in de winter, hebben voordelen die verder gaan dan alleen bescherming tegen het weer. Hout zet uit of krimpt in bij warmte en kou. De grote tegenstellingen die de zomer kent in temperatuur. Denk bijvoorbeeld aan een zeer broeierige dag gevolgd door een koude en heftige regendouche, veroorzaken vaak grote stress op houten kozijnen. Dit kan leiden tot barsten en/of een verminderde hechting aan het huis. Dit is natuurlijk catastrofaal voor de isolatie en de kwaliteit van uw kozijnen. Kunststof kozijnen zijn zo goed als ongevoelig voor deze temperatuurschommelingen. Ook in de zomer blijven kunststof kozijnen hun isolerende werking behouden, dit omdat kunststof bij lange na niet zo zeer krimpt of uitzet.

Dankzij moderne technieken hoeft u zich ook geen zorgen te maken over het vervagen van de kleur. De kleurvastheid van kunststof kozijnen kent, ook in de zomer, een zeer lange levensduur.

Kunststof kozijnen in de zomer van De Kozijnmeesters

Kies dus ook voor in de zomer voor kunststof kozijnen. Let er wel op dat u kiest voor kwaliteit. De Kozijnmeesters is in deze uw partner. Zij bieden niet alleen de fabricage aan van uw kunststof kozijnen, in de grootste kozijnen fabriek van Oost-Nederland, maar verzorgen ook de montage en altijd de juiste maat. Kortom uw kunststof kozijnen worden van A tot Z verzorgd door De Kozijnmeesters.

Schuifpui 3 delig 5 300x225Kunststof kozijnen in de zomer