[ T ] 053 483 22 32

18-april-2016

Kunststof kozijnen kunnen in elk huis

kunstof kozijnen prijzen 300x224 300x202Kunststof kozijnen kunnen in elk huis

De populariteit van kunststof kozijnen is tegenwoordig ongekend populair. Werd in het verleden een kunststof kozijn nog wel eens beschouwd als een klinisch en minder mooi product, tegenwoordig zien we echter vaak dat kunststof het houtenkozijn vervangt bij renovaties.

Kunststof kozijnen zijn in veel gevallen gemaakt van polivinylchloride (PVC). De kozijnen zijn zeker de laatste jaren verkrijgbaar in allerlei diktes, maten, vormen en kleuren. Tegenwoordig is er ontzettend veel mogelijk. Er zijn vele modellen leverbaar, waardoor het in feite niet meer uitmaakt in welk type woning u woont. Het merendeel van de kunststof kozijnen is een recycleproduct, daardoor is het duurzamer dan houten of aluminium kozijnen.

De vele voordelen van kunststof kozijnen

Er zijn tal van voordelen op te noemen over kunststof kozijnen. Het materiaal heeft een levensduur tot wel vijftig jaar. Er treedt geen houtrot op (zoals bij houtenkozijnen) of corrosie (zoals bij aluminium kozijnen). In tegenstelling tot hout hoeft het niet periodiek te worden geschilderd, u dient het hoogstens af en toe met een lauw sopje af te nemen in verband met vlekken als bijvoorbeeld aanslag van het groen rondom uw huis. Met name eigenaren van oudere woningen kiezen voor de optie van kunststof kozijnen met houtnerf, dat is nauwelijks van echt hout te onderscheiden. Kunststof kozijnen bieden een goede geluids- en warmte-isolatie, zijn sterk inbraakwerend en brandvertragend en bieden bescherming tegen alle weersomstandigheden.

 

Maak een goede prijsoverweging

Qua prijsniveau zijn er tamelijk grote verschillen waar te nemen op de markt van kunststof kozijnen, het is dus een kwestie van prijzen vergelijken en offertes opvragen. Op termijn bespaart u natuurlijk een heleboel geld, omdat de schilderbeurten van uw eventuele vorige houten kozijnen wegvallen. In de regel zijn kunststof kozijnen gemiddeld 15 procent voordeliger dan houten kozijnen en 20 procent voordeliger dan de aluminium variant.

 

Om een nog hogere energiewinst te behalen houdt de markt tegenwoordig ook rekening met het te gebruiken glas. De meeste kunststof kozijnen gaan in combinatie met HR++ glas, dit is dubbelglas waarop een isolerende coating is aangebracht. Het duurdere HR+++ isoleert nog beter.

 

De conclusie lijkt gerechtvaardigd dat we kunststof kozijnen een goede investering voor de toekomst kunnen noemen als het aankomt op duurzaamheid, energiezuinigheid en het onderhoudsarme karakter. Heeft u nog meer vragen over kunststof kozijnen? Neem dan contact met ons op!