[ T ] 053 483 22 32

19-februari-2015

Kunststof kozijnen schilderen

Overstappen van houten kozijnen naar kunststof kozijnen kent zeer veel voordelen. Een veel betere isolatie, sterke inbraakpreventie en onderhoud dat niet meer voorstelt dan er met een natje doekje overheen te gaan. Is het dan nodig om uw kunststof kozijnen te schilderen? Bij de houten variant is dit erg belangrijk, het verf slijt eraf door de jaren heen. Regen, wind en uiteenlopende temperaturen maken het dat de verf op houten kozijnen langzaam vervaagt en uiteindelijk wegslijt. Het kwetsbare hout zal dan blootgesteld worden aan de elementen en uiteindelijk ook vergaan. Het onderhoud van houten kozijnen is inclusief het verven van groot belang.

Is het schilderen van kunststof kozijnen dan ook nodig?

Is het nodig om uw kunststof kozijnen te schilderen?

Het kan wel, het schilderen van kunststof kozijnen. Maar of het handig is valt te bezien. Het schilderen van kunststof kozijnen kent ten opzichte van de houten variant geen directe noodzaak. Kunststof kent geen nadelige gevolgen van de weerselementen. Wind en regen hebben geen corroderend effect op dit materiaal, zoals hout dat wel heeft. Het schilderen van kunststof kozijnen heeft voor het onderhoud geen nut.

Maar wat nu als u uw kunststof kozijnen wilt schilderen om de kleur weer nieuw leven in te blazen?

Het schilderen van kunststof kozijnen is onnodig

Het mooie van kunststof is dus, onder andere, dat het niet onderhevig is aan de slijtende effecten van het Nederlandse klimaat. Maar hoe zit het dan met de kleurvastheid en de te kiezen kleuren? Ook al is het dankzij moderne ontwikkelingen al lang niet meer zo dat kunststof kozijnen onderdoen in esthetische kwaliteiten ten opzichte van houten kozijnen, lijken sommige mensen er nog steeds van overtuigd te zijn dat dit wel zo is.

Onzin natuurlijk. Tegenwoordig hoeft u uw kunststof kozijnen niet te schilderen omdat de kleur vervaagt of omdat u de kleur niet mooi vindt.

Bij De Kozijnmeesters is het schilderen van uw kunststof kozijnen zeker niet nodig

De vele voordelen van kunststof kozijnen staan ook u ter beschikking. Het juiste bedrijf dat u al deze voordelen kan realiseren ontdekt u onder de naam De Kozijnmeesters. Door alleen gebruik te maken van producten van topkwaliteit, zoals Schüco kozijnonderdelen, weet u zeker dat uw kunststof kozijnen een zeer lange levensduur kennen.

Ook het schilderen van uw kunststof kozijnen is dankzij De Kozijnmeesters niet nodig. U heeft alle keuze voor de kleur zelf, waaronder ook een natuurgetrouwe houtnerf en een garantie van 10 jaar op de kleurechtheid.

Maak dus gebruik van de dienstverlening van De Kozijnmeesters en neem contact met ons op.

kunststof kozijnen schilderen 300x175Kunststof kozijnen schilderen