[ T ] 053 483 22 32

05-februari-2016

Nieuwe kozijnen voor een oud huis

Snel kunststof kozijnen laten plaatsen 360x202Nieuwe kozijnen voor een oud huis

Wie een oud huis heeft, is ooit een keer ‘aan de beurt’ als de staat van de houten kozijnen slechter gaat worden. Hoe langer u wacht met het onderhoud, des te hoger worden de kosten en de houtrot kan zijn intrede doen.

 

Gelukkig zijn er tegenwoordig goede alternatieven, zoals aluminium of kunststof kozijnen. Wij van Kozijnmeesters adviseren iedereen om over te stappen op kunststof kozijnen, daar aluminium kozijnen in prijs ook wat hoger uitvallen. Zeker is dat u in beide gevallen niet meer de onderhoudsplicht hebt van de houten kozijnen!

 

Kunststof kozijnen zijn de laatste jaren sterk in populariteit toegenomen. Oude houten kozijnen worden steeds vaker vervangen door de kunststof variant. Een belangrijke reden daarvoor is dat er tegenwoordig kunststof kozijnen met een aangebrachte houtnerf leverbaar zijn; een groot verschil met de strakke en wat kille kunststof kozijnen zoals die er aan het einde van de vorige eeuw nog veel waren.

Voordelen van kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen worden in de meeste gevallen gemaakt van polyvinylchloride, beter bekend als PVC. Ze komen in vele kleuren, maten, vormen en diktes voor. Het materiaal kan dikwijls gerecycled worden, wat het duurzamer maakt dan andere soorten kozijnen. Een ander voordeel is dat het materiaal is dat erg lang kan mee gaan, soms tot wel vijftig jaar.

 

Andere voordelen zijn dat het zowel warmte- als geluidisolerend is en het onderhoud een stuk minder is dan andere types kozijnen; bij kunststof kozijnen volstaat een lauw sopje al om de oorspronkelijke kleur te behouden. En zoals reeds gezegd: als u een oud huis heeft is een houten kozijn visueel gezien mooier, maar door de diverse leverbare kunststof varianten met een houtnerf zijn er kunststof kozijnen op de markt die niet meer van echt hout te onderscheiden zijn, maar natuurlijk wel de onmiskenbare voordelen van kunststof met zich mee dragen!

Prijzen van kunststof kozijnen verschillen nogal, kies daarom voor kozijnmeesters

De prijzen bij onderlinge leveranciers verschillen nogal. Daarom adviseren wij u om vooral de gunstige prijs-kwaliteitverhouding van Kozijnmeesters in de gaten te houden, zodat u het verschil met de concurrentie goed kunt bepalen. Houd bij uw kijk op de prijs natuurlijk ook altijd rekening met de vergelijking met een houten kozijn en wat u dat op termijn kost aan onderhoudskosten.

 

Wij adviseren u om eens een kijkje te nemen op de site van Kozijnmeesters.nl. Voor een echt goede kijk op kozijnen bent u natuurlijk ook van harte welkom bij ons showroom aan de Twenteweg 1 in Enschede. Maak via de site desgewenst een afspraak met een van onze deskundige adviseurs of neem contact met ons op! Wij beschikken over de grootste kozijnenfabriek van Oost-Nederland en maken uw kozijnen perfect op maat. Behalve kunststof kozijnen is ons bedrijf tevens gespecialiseerd in dakkapellen, schuifpuien, deuren, gevelbekleding en zonwering.