[ T ] 053 483 22 32

22-januari-2016

Nieuwe technologie kozijnen

pic2Nieuwe technologie kozijnen

In de wijk Groevenbeek-Noord in het Gelderse Ermelo is het afgelopen jaar een van de eerste grootschalige woningbouwprojecten gerealiseerd volgens het ‘nul-op-de-meter-principe’. Het komt er kort gezegd op neer dat de 39 zeer energiezuinige woningen in deze wijk een ‘extra jas’ is omgedaan. Op verschillende manieren is geprobeerd om de huizen zo duurzaam mogelijk te bouwen. Daardoor hoeft er nauwelijks te worden gestookt en blijven de kosten dus laag.

Nog voordat de eerste schop de grond in was gegaan, waren alle 39 woningen al verkocht. De eerste woningen werden in augustus opgeleverd. De woonwijk is uniek vanwege het isolatieconcept, de beperkte inzet van installaties en de aangename prijsklasse van onder de twee ton.

Kozijnen vervullen speciale rol bij deze duurzame woningen

In de wijk is vorig jaar een speciale demonstratiewoning ingericht om belangstellenden te laten zien en ervaren wat een nul-op-de-meter-woning precies inhoudt. Een belangrijk punt waarbij werd stil gestaan bij de demonstraties waren de unieke kozijnen, die een speciale rol vervullen bij deze super duurzame huizen van de toekomst.

De Vlaamse leverancier Deceuninck heeft de kozijnen geleverd voor het nul-op-de-meter-project in Ermelo. De zogenaamde Zendow#neo Royal Premium kozijnen die ze in de duurzame wijk hebben geplaatst, leveren zeer hoge isolatie- en energieprestaties in combinatie met een fraaie vormgeving.

Een pluspunt aan de Zendow#neo Royal Premium kozijnen is de Linktrusion-technologie. Dit biedt een alternatieve oplossing voor de gegalvaniseerde stalen versterkingen die standaard aanwezig zijn in de hoofdprofielen. Ook zorgt deze techniek ervoor dat de thermische prestaties een opmerkelijke verbetering laten zien. Dit kan de Linktrusion-techniek bewerkstelligen door aan de ene kant gebruik te maken van een thermische versterking in het kaderprofiel en anderzijds van continue structurele glasvezels in het vleugelprofiel van 82 millimeter.

Kozijnen met extreem goede isolatie en hoog te noemen energieprestaties

Het geheel is uitermate duurzaam te noemen en is natuurlijk geheel wind- en waterdicht. In combinatie met de goede thermische en akoestische eigenschappen zorgen de Zendow#neo Royal Premium kozijnen voor een extreem goede isolatie en hoog te noemen energieprestaties. Binnen het nul-op-de-meter-bouwproject in Ermelo is voor de kozijnen gekozen voor een kwalitatief hoogstaande vuilafstotende UV-bestendige folie in kleur 1019 (zuiver wit). Indien gewenst zijn er nog tal van andere kleuroplossingen op de markt verkrijgbaar.

Om het duurzaam bezig zijn nog een extra impuls te geven werkt het ook nog eens zo dat de Vlaamse fabrikant Deceuninck ook nog eens een gegarandeerd gesloten circuit biedt voor wat betreft de recycling van kunststof kozijnen. Het bedrijf heeft namelijk een eigen recyclingfabriek in België, waar oude kunststof kozijnen volledig gerecycled worden tot nieuwe kozijnen. Met andere woorden: er wordt dus uiterst spaarzaam omgegaan met grondstoffen, een pre in deze tijden waarin duurzaamheid zo’n belangrijk thema is.

Het Gelderse dagblad De Stentor meldde onlangs dat er uit omliggende gemeenten ook al grote belangstelling is getoond voor eigen nul-op-de-meter-bouwprojecten. We kunnen ervan uitgaan dat ook hier de briljante Zendow#neo Royal Premium kozijnen zullen worden gebruikt.