[ T ] 053 483 22 32

01-september-2014

Onderhoud bij kunststof kozijnen

In dit bericht gaan wij u iets vertellen over het onderhoud bij kunststof kozijnen. Veel mensen kiezen voor kunststof kozijnen om te besparen op onderhoudskosten en de tijd die daarin moet worden geïnvesteerd als u houten kozijnen hebt. Houten kozijnen moeten immers om de zoveel jaar geschilderd worden vanwege kleuren die dof worden en afbladderende verf. Wanneer u die schilderbeurt niet op tijd uitvoert, loopt u tevens kans op houtrot. Maar ook als u wel vaak genoeg schildert, zal het hout uiteindelijk gaan rotten of kromtrekken. Dit gaat ten koste van de isolatie en heeft tevens tot gevolg dat houten kozijnen sneller vervangen moeten worden.

Maar hoe zit het met het onderhoud bij kunststof kozijnen? Het is bekend dat kunststof kozijnen minder onderhoud vergen, maar welk onderhoud hebben ze dan nog wel nodig? Wij geven u enkele tips.

 

Onderhoud bij kunststof kozijnen, wat moet u doen?

Kunststof kozijnen hoeven nooit geschilderd te worden. U bespaart hiermee aanzienlijk aan verfkosten en tijd. Afbladderende verf, houtrot en kromtrekkend hout behoren ook tot het verleden. Tevens behouden kunststof kozijnen van goede kwaliteit, zoals De Kozijnmeesters die levert, langdurig hun mooie kleur. Bij De Kozijnmeesters krijgt u hier langdurige garantie op. Kunststof kozijnen van De Kozijnmeesters kennen een lange levensduur. Maar hoe zit het met het onderhoud bij kunststof kozijnen?

Kunststof kozijnen kunt u gewoon schoonmaken met een normaal schoonmaaksopje. Met dit sopje kunt u ook het glas reinigen. U veegt het vuil dan zo van de kozijnen af. Let op: u mag de kozijnen niet schoonmaken met een schuurspons, schuurmiddel of agressief reinigingsmiddel, dit beschadigt uw kozijnen. Bij onderhoud bij kunststof kozijnen hoort ook dat u de kozijnopeningen bij draaiende delen schoonmaakt, dit in verband met de waterafvoer.

Verder kunt u beter geen spiritus of wasbenzine gebruiken, deze producten zijn te agressief, er kunnen verkleuringen ontstaan. Mochten er vlekken op het kunststof komen, bijvoorbeeld inkt van een pen door uw kinderen, dan kunt u het eerst met water en zeep proberen en anders hiervoor een speciaal kunststof reinigingsmiddel kopen.

Zoals gezegd is schilderen verder niet nodig, dit is zelfs ten zeerste af te raden. Over het algemeen is water en schoonmaakmiddel het enige dat u nodig heeft voor onderhoud bij kunststof kozijnen. U bespaart hiermee tijd en geld en hebt lang plezier van uw mooie kunststof kozijnen.

 

Kies voor kwaliteit, kies voor De Kozijnmeesters

De Kozijnmeesters biedt de beste kwaliteit kunststof kozijnen, van het Duitse topmerk Schüco. Deze kozijnen zijn zoals gezegd onderhoudsarm, kennen (in combinatie met ons hoogwaardige HR++ glas) uitstekende isolerende eigenschappen en behouden lang hun mooie kleur. Deze kozijnen worden met de uiterste zorg en vakkundigheid op uw woning geplaatst, met een verbluffend resultaat. Twijfelt u misschien nog omdat u hecht aan het uiterlijk van houten kozijnen? De Kozijnmeesters levert ook Schüco kozijnen met het uiterlijk en de uitstraling van hout, zelfs een kenmerkende houtnerf is mogelijk. U zult vele jaren plezier beleven aan deze topkwaliteit kunststof kozijnen en de waarde van uw woning wordt vermeerderd.

Wanneer u contact met ons opneemt, vertellen wij u graag meer in een vrijblijvend gesprek. Daarin bekijken wij uw woonsituatie, kunnen we vertellen wat we voor u kunnen betekenen en desgewenst een offerte op maat opmaken. Tot ziens bij De Kozijnmeesters, dé specialist in eersteklas kunststof kozijnen!

onderhoud kunststof kozijnen 2Onderhoud bij kunststof kozijnen