[ T ] 053 483 22 32

29-juli-2016

Screens, een sfeervolle toevoeging voor in huis

Zonwering 17 640x202Screens, een sfeervolle toevoeging voor in huis

In het voorjaar en in de zomer komt het dikwijls voor dat huizen te warm aanvoelen. Dit komt door de warme lucht die in dat soort periodes in de woning hangt. Het openen van ramen en deuren kan enig soelaas bieden, maar verhelpt het probleem niet altijd; daarnaast komt er met het overdag openen van ramen en deuren natuurlijk ook nog eens extra warme lucht naar binnen. Om dit probleem te ondervangen zijn er gelukkig screens op de markt.

Ook bij zomerse temperaturen kan dit type zonwering zorgen voor een koele en aangename temperatuur in huis. Ook zijn screens zeer betaalbaar en is er volop keuze. Tevens zorgen ze voor een rustgevende sfeer in uw huis.

Wat is een screen?

Een screen is een lichtgewicht scherm dat tegen een raam wordt bevestigd, waardoor zo veel mogelijk lichtinval en zonnewarmte wordt tegengehouden. Door middel van geleiders glijdt een screen heel makkelijk van boven naar beneden. Wie kiest voor comfort en gemak gaat voor de duurdere optie: de elektrische bediening. Wie gaat voor de goedkopere variant neemt de handmatige versie. Door de standaard bevestigingsmethode is er maar heel weinig ruimte nodig, waardoor een screen heel makkelijk op elk kozijntype te bevestigen is. U kunt dus heel makkelijk langs uw ramen blijven lopen, zonder uw hoofd te stoten aan in de weg zittende zonwering.

Zoals reeds gezegd hebben screens de mogelijkheid voor elektrische of handmatige bediening. Het pluspunt in het geval van elektrische bediening is dat ze dan binnenshuis te bedienen zijn, wat natuurlijk ideaal is in het geval van een regenbui. Deze bedieningen werken namelijk met een wandschakelaar of afstandsbediening. Ooit wordt het wellicht mogelijk om screens omhoog of omlaag te manoeuvreren met behulp van een app.

Onderhoudsvriendelijk, in allerlei kleuren en bestand tegen het weer

Screens zijn in vele kleuren leverbaar, dus er is altijd een kleurtje te vinden dat past bij uw interieur. Vaak worden screens gemaakt van materialen als glasvezel of polyester, met daarop een laagje PVC. Door het PVC zijn de schermen bestand tegen alle weersomstandigheden. Een ander pluspunt is dat screens onderhoudsvriendelijk zijn en zeer gemakkelijk schoon te houden.

Voor in uw slaapkamer bestaan er screens met een verduisterende werking. Deze worden binnenshuis bevestigd, want de speciale verduisteringscoating is namelijk niet bestand tegen alle weersinvloeden. De pluspunten van een slaapkamerscreen zijn dat u in de slaapkamer geen last meer heeft van de zon, de warmte binnenblijft en een verduisterde slaapkamer u een betere nachtrust zal bezorgen.