[ T ] 053 483 22 32

11-januari-2016

Uw kozijnen onderhouden

kunstof kozijnen prijzen 300x224 300x202Uw kozijnen onderhouden

Wie geen hoofdbrekens wil hebben ten aanzien van kozijnen, doet er goed aan om kunststof kozijnen te nemen. In tegenstelling tot houten kozijnen behoeven ze voor het onderhoud geen schilderbeurten, dat is voor veel mensen een belangrijke overweging om te kiezen voor kunststof kozijnen. Nu is het zo dat kunststof kozijnen dan wel de reputatie hebben onderhoudsarm te zijn, maar ze zijn niet geheel onderhoudsvrij. Tenminste, als u wilt dat ze dezelfde frisse uitstraling behouden zoals die was bij het aankoopmoment.

Omdat kunststof nauwelijks elektrostatisch is, heeft een kunststof kozijn het voordeel dat het geen stof aantrekt. Dat maakt het onderhoud van een kunststof kozijn meteen al een stuk eenvoudiger. Voor het onderhoud zijn er drie manieren te noemen, maar de eerste die we noemen volstaat meestal al.

Kunststof kozijnen: gewoon afnemen met een lauw sopje

Dit is namelijk het afnemen van uw kunststof kozijn met een sopje van lauw water en een zacht schoonmaakmiddel. Even met een zeem langs de kozijnen en klaar is Kees! Het strekt ter aanbeveling om een zacht schoonmaakmiddel te nemen en geen schurend middel, want hiermee zou u het kunststof oppervlak mogelijk kunnen beschadigen.

Hoewel de methode zoals hierboven beschreven doorgaans al voldoende mag heten, kunt u ook nog voor kiezen voor een grondiger aanpak. Dit bestaat uit het om de zoveel tijd in de was zetten van uw kunststof kozijnen. Een behandeling met was heeft als voordeel dat uw kozijnen nog beter beschermd zijn tegen vuil en u door deze reinigingsmethode weer extra tijd bespaart.

Ook voor vlekvorming zijn oplossingen mogelijk

Tot slot is het nog mogelijk dat u te maken krijgt met vlekvorming die niet te verwijderen is met een sopje of met een behandeling met was. In dit soort gevallen verwijzen we u naar de vakman of de gespecialiseerde winkel. Leg daar uw vraag voor en in veel gevallen zult u thuis komen met een gespecialiseerd middel die uw vlekken zal doen verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Een pluspunt van een kunststof kozijn is dat ze kleur- en vormvast zijn. Dit betekent dat ze niet kunnen uitzetten of inkrimpen door bijvoorbeeld weersomstandigheden. Ook zal de kleur altijd identiek blijven, ondanks de grote hoeveelheid zonlicht die er wellicht op zal vallen. Al met al hoeft u er dus niet voor te vrezen dat ze net als bij houten kozijnen om de zoveel jaar een nieuwe lik verf moeten hebben.