[ T ] 053 483 22 32

08-april-2014

Voordelen kunststof kozijnen

Wanneer u voor nieuwe kozijnen gaat kiezen moet u uiteraard rekening houden met het materiaal waar deze uit bestaan. De meest gemaakte keuze is kunststof, we leggen u zo uitgebreid uit waarom, en daarnaast wordt er ook wel voor hout of aluminium gekozen.

Concrete voordelen kunststof kozijnen

Lange levensduur

De levensduur van kunststof is opmerkelijk. Tijdens de ontwikkeling van kunststof werden er laboratorium proeven gedaan met versnelde veroudering van materialen. Deze test liet zien dat zelfs na 80 jaar geen noemenswaardige veroudering kon worden vastgesteld. De praktijk heeft ondertussen al bewezen dat er na ruim 40 jaar inderdaad nog geen veroudering op te merken is.

Resistent

Kunststof is bestand tegen alle weersinvloeden die Nederland, of welk ander land dan ook, tegen de kozijnen aan kan gooien. Hitte, kou of ongure omstandigheden hebben geen invloed op de kozijnen. Krimpen, zwellen, rotten en splijten zijn veel voorkomende problemen bij houten kozijnen. Kunststof kozijnen blijven er jaar in jaar uit nét zo mooi uit zien als wanneer ze gezet waren.

Weinig onderhoud

De enige vorm van onderhoud die komt kijken bij kunststof kozijnen is het sporadisch insmeren van de bewegende onderdelen van uw kozijnen. De voordelen van kunststof kozijnen beginnen zo op te hopen dat een ander materiaal kiezen bijna niet meer logisch is. Kunststof hoeft ook niet, zoals bij hout, elke paar jaar weer geschilderd te worden.

Mooi en veilig

Kunststof is te verkrijgen in een heleboel verschillende kleuren acrylaat, de meest kleurechte kunststof. Daarnaast zijn kunststoffen kozijnen ook tegen inbraken het beste om voor te gaan. De hogere weerstand tegen inbraak heeft mede te maken met het ‘verende karakter’ van de grondstof.

En last but not least; uw kunststof kozijnen zijn geheel recyclebaar. Er zijn zoveel voordelen aan kunststof ten opzichte van andere materialen.