[ T ] 053 483 22 32

08-april-2016

Woning lenteklaar maken

lenta 920x202Woning lenteklaar maken

Het voorjaar is er weer, is uw huis al lenteklaar? Hieronder leest u enkele handige tips, zodat u volop in en om uw huis kunt genieten van dit mooie ontluikende seizoen!

Het is pas met recht ‘voorjaar’ nadat er een deugdelijke voorjaarsschoonmaak is gedaan. Tijd om eens even een weekendje uw handen uit de mouwen te steken. Verplaats bijvoorbeeld even uw meubels om af te stoffen op plekken waarbij u bij de reguliere schoonmaak meestal niet komt. En maak de gordijnen eens schoon, of sterker nog: breng ze naar de stomerij. Sop de besteklade eens uit, haal alle inhoud eens uit de keukenkastjes om deze van de binnenkant eens goed te reinigen. Werk de administratie bij, orden uw boeken, cd’s en dvd’s, klop alle matrassen uit en geef eens een intensieve reiniging aan alle tegels in uw sanitair. En wat natuurlijk niet vergeten mag worden: was de ramen!

Haal bloemen in huis!

Verder zijn bloemen onlosmakelijk verbonden met het voorjaar. Met een fleurige bos narcissen of tulpen brengt u op eenvoudige wijze de lente naar binnen.

Wat ook wonderen kan verrichten om een voorjaarsaanblik te krijgen: uw meubels verplaatsen! Dit is het uitgelezen moment om uw woonkamer eens een nieuwe look te geven. Maak maar eens wat leuke schetsontwerpen, let hierbij op loopruimte, lichtinval en de plek van de televisie. Als u een goed definitief ontwerp hebt, kunt u gaan sjouwen met de meubels!

Hoewel veel mensen alleen in de koude maanden kaarsen in huis laten branden, is het in het voorjaar juist leuk om kleurtjes als zachtgroen, roze of aquablauw in huis te halen. Een schaal vol verschillende kleuren en formaten creëert een gezellige huiselijke lentesfeer.

Tuin opknappen en ongediertepreventie

Een ander punt van aandacht is ongedierte. Naarmate het warmer wordt, krijgt u immers vanzelf weer meer ongedierte in huis. Als u de keuken aan het opruimen bent, houd dan gelijk rekening met gaten en kieren en maak deze dicht, zodat ongedierte niet de kans krijgt erin te kruipen.

Of u nou een balkonnetje hebt of een enorme tuin; beide kunnen zorgen voor een aangenaam lentegevoel. Wied het onkruid en snoei de dode plekken van bomen en struiken. Ook is dit een goed moment om de groene aanslag van uw terrastegels te verwijderen. Inspecteer de tuinmeubels, moeten ze een sopje of misschien zelfs een verfbeurt? Overweeg in dit laatste geval eens een nieuw fris kleurtje!