[ T ] 053 483 22 32

13-november-2015

Zonwering, hoe en wat?

Zonwering 50 640x202Zonwering, hoe en wat?

Doorgaans zijn alle mensen blij en vrolijk als het zomer is. Alleen leidt het er wel toe dat de temperatuur en ook fel zonlicht op zijn tijd aardig kunnen toenemen. In dergelijke gevallen kan er behoefte zijn aan goede zonwering, zeker op uw zonovergoten terras. Met de juiste zonwering op uw terras wordt het ook op die plek aangenaam op de hete zomerdag, met als bijkomend voordeel dat het u ook nog eens een aangename binnentemperatuur oplevert.

Als u in uw zonweringkeuze ervoor gaat om het binnen lekker koel te hebben, dan volstaan simpele jaloezieën, rolgordijnen, lamellen, vouwgordijnen of shutters al. Laag in prijs en, met een maximaal resultaat en leverbaar in elke interieursmaak! Het voorkomt dat u ’s nachts slecht slaapt, zonnestralen ervaart die het zicht op u beeldscherm belemmeren of dat u moet leven in een van hitte doortrokken woonkamer. Binnenzonwering kan ervoor zorgen dat u minder gebruik hoeft te maken van zowel uw verwarming als uw airconditioning. Tenslotte biedt het ook nog een stukje privacy.

Knikarmscherm

Wie zowel binnen als buiten (terras) wil dekken, komt al snel uit bij een knikarmscherm, dat zowel handmatig als elektrisch bediend kan worden. In de loop der jaren zijn dit soort schermen steeds kwalitatief hoogstaander geworden en hebben ze tegenwoordig een levensduur van zo’n vijftien jaar. Dit is onder meer toe te schrijven aan de vochtbestendige en vuilafstotende stoffen die heden ten dage worden gebruikt. Knikarmschermen zijn leverbaar tot een breedte van tien meter en een uitval van vier meter. Wie wat minder diep in de buidel wil tasten kan ook nog kiezen voor de goedkopere variant: het uitvalscherm. Afhankelijk van de bouwstijl van uw huis kunt u natuurlijk ook een keus maken voor markiezen. Realiseer ook dat zonwering niet alleen jarenlang comfort biedt, maar eveneens een waardevermeerdering voor uw huis betekent.

Prijstechnische verschillend

Omdat zonwering prijstechnisch aardig kan verschillen qua aanbieder, is het raadzaam om van tevoren goed na te gaan hoe overal de prijzen liggen. Ook kan het handig zijn om in het naseizoen (rond september/oktober) de aanbiedingen af te wachten, want dat is de periode dat sommige aanbieders stunten met de prijs qua aanschaf en montage.

Het strekt ter aanbeveling om zonwering, zowel binnen als buiten, te laten plaatsen door de vakman. Dit geldt zeker voor de zwaardere soorten zonwering, of zonwering met elektrische bediening. Bijkomend voordeel is dat de vakman na montage ook nog garantie verstrekt.